News

Göksel Yilmaz Ensemble & Matangi Quartet

Göksel Yilmaz Ensemble & Matangi Quartet

admin

November 8th, 2022

0 Comments

Göksel Yilmaz Ensemble & Matangi Quartet in Schouwburg Hengelo! 02-12-2022!

Een muzikale kruisbestuiving tussen klassiek -en wereldmuziek op top niveau!

Na met twee muzikale grootheden in de Jazz en Rock (Eric Vloeimans en Jan Akkerman) op het podium te hebben gestaan, gaat het Göksel Yilmaz Ensemble op 2 december 2022 de uitdaging aan met een grote naam in de kamermuziek: het Matangi Quartet.

Tijdens dit bijzondere dubbelconcert zullen de twee ensembles naast fragmenten uit hun eigen repertoire, ook samen stukken spelen die door Göksel Yilmaz zijn bewerkt voor strijkkwartet en zijn ensemble.

Göksel Yılmaz Ensemble

Het spel van het multi-etnische Göksel Yılmaz Ensemble wordt vooral gekenmerkt door zijn grote ritmische kracht. Tijdens hun bijzondere optredens wordt de luisteraar meegevoerd op een muzikale reis door het leven, van verlangen tot opstand, verdriet tot intense liefde en blijdschap. Liederen uit Turkije, Libanon, Syrië en Koerdistan voeren u mee op deze reis. Daarnaast bevat het repertoire eigen composities van Yılmaz, beïnvloed door traditionele muziek en westerse stijlen zoals jazz, blues en klassiek.

Sinds de oprichting van het ensemble in 2006 gaven ze concerten in Nederland, België, Turkije, Indonesië, Zwitserland en Duitsland en Cyprus. In Nederland werden ze uitgenodigd op grote festivals en muziekpodia en in theaters waaronder Music Meeting in Nijmegen, het Dunya Festival in Rotterdam, RASA in Utrecht en Het Concertgebouw in Amsterdam.
Ze speelden met grootheden zoals Jan Akkerman en Eric Vloeimans en toerde met de Nederlandse dansgezelschap het Internationaal Danstheater in Nederland, België en Indonesië.

Het Göksel Yılmaz Ensemble wordt gevorm door Göksel Yılmaz (zang, klassiek gitaar, saz en ud), Anne Bakker (viool), Peter Rikkers (contrabas), Funda Yılmaz (zang) en Jacobus Thiele (percussie).

Matangi Quartet
Matangi is in tweeëntwintig jaar uitgegroeid tot een van de meest prominente en veelzijdige ensembles in het Nederlandse muzieklandschap en op de internationale podia. Sinds de oprichting heeft het kwartet zich nooit beperkt tot één muziekstijl. Het is steeds nieuwe avonturen aangegaan, van klassiek tot jazz en van dance tot pop. Matangi weet hiermee een nieuw publiek warm te maken voor het strijkkwartet. Op het eigen jaarlijkse (Un)heard Music Festival presenteert Matangi werken die ten onrechte zelden of nooit te horen zijn.

foto: De Schaapjesfabriek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Webdesign: Hewigraphic