News

Göksel Yilmaz & Anne Bakker @ Cafe Averechts with Special Guests

Göksel Yilmaz & Anne Bakker @ Cafe Averechts with Special Guests

admin

February 8th, 2019

0 Comments

Göksel Yilmaz Duo plays at Cafe Averechts in Utrecht, The Netherlands, with special guests.

February 15th 2019
Location: Lijsterstraat 49, 3514 TB Utrecht, The Netherlands
Venue: Cafe Averechts Utrecht

Göksel Yilmaz: vocals, guitar, saz and oud
Anne Bakker: violin

Special guests:
Alex Rodriguez Cala: trumpet
Glen Banda: guitar
Anass Habib: vocals
Funda Yilmaz: vocals

Göksel Yilmaz en Anne Bakker spelen Arabische, Turkse en Koerdische muziek met invloeden van westerse stijlen zoals jazz en klassiek.

Als leden van het Göksel Yilmaz Ensemble, dat al sinds 2006 bestaat hebben zij gespeeld op verschillende podia en festivals in Nederland, België, Turkije, Indonesië, Zwitserland en Duitsland. In Nederland werden ze uitgenodigd op grote festivals en muziekpodia en in theaters waaronder Music Meeting in Nijmegen, het Dunya Festival in Rotterdam, RASA in Utrecht, Stadsschouwburg Utrecht en Het Concertgebouw in Amsterdam. In 2012 speelden zij in een aflevering van Vrije Geluiden bij de VPRO. Na het eerste album ‘Gezgin’ uit 2012 heeft het ensemble in 2016 een nieuw album getiteld ‘Kan Zaman’ uitgebracht met populaire Arabische liederen.

Op vrijdagavond 15 februari staat het bijzondere duo op ons knusse podium aan de Lijsterstraat. Speciaal voor deze gelegenheid hebben ze de in Utrecht wonende Cubaanse jazz trompettist en tevens goede vriend Alex Rodriguez Cala Chago Estelar uitgenodigd om een paar nummers mee te spelen. Ook goede vriend en zanger Anass Habib komt een paar nummers meezingen. Een optreden dat je niet mag missen dus. De toegang is gratis!

Over Alexander Rodriguez Cala:
Alex Rodriguez-trumpetTrompettist, pianist en arrangeur George Alexander Rodriguez Cala wordt geboren in 1977 in Santiago de Cuba. Na zijn opleiding aan het Esteban Salas Conservatorium, wordt hij aangenomen als solist bij de militaire kapel.
In 2001 is Alex naar Nederland verhuisd en een jaar later wordt hij toegelaten bij voormalige Rotterdams Conservatorium (Codarts) waar hij een jazz opleiding volgt en in 2008 succesvol afmaakt. Zijn typisch Cubaanse trompet geluid wordt bij zijn eerste bezoek aan Nederland direct opgepikt in de muziekwereld. Dit maakt dat Alexander snel een veel gevraagd musicus wordt; on­der andere Timbazo, CaboCuba Jazz, Nueva Manteca, Jandino Asporaat, Estudiantina Ensemble en de Bigband van het Koninklijk Conservatorium Den Haag maken dankbaar gebruik van zijn trompetspel. Ook heeft Alexander gewerkt bij de musicals, en ‘Otis Redding de musical’, ‘On Your Feet’ en ‘The Color Purple’.

 

Over Anass Habib:
Photo anass habibAnass Habib, (geb. Fez, Marokko) zingt vanaf zijn vroegste jeugd. In Syrië ging hij op zoek naar authentieke bronnen van de Arabische muziek en oud christelijke muziek uit het Midden-Oosten. Hij studeerde in Damascus bij de componist Said Quteb en in Aleppo bij de zangers Safuan Abed en Ahmed Kaddah, waarna hij in Libanon les nam bij zangeres en muziekdocente Ghada Shbeir om zich het Aramese en Byzantijnse repertoire eigen te maken. In Parijs leerde hij verder bij de befaamde Libanese zangeres Soeur Marie Keyrouz.

Meer weten over Café Averechts? Kijk op www.averechts.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Webdesign: Hewigraphic