Event

La Rosa Ensemble-Chassé
06
Jul
2023

La Rosa Ensemble-Chassé

  • Location:Claudius Prinsenlaan 8 4811 DK Breda
  • Venue:Chassé, Breda
  • Length:08:30 pm – 10:00 pm

Het La Rosa Ensemble neemt je mee op een muzikale reis langs de rijke culturele geschiedenis rond de Middellandse Zee, met Sefardische liederen in het Ladino, Arabisch en Turks.

Het La Rosa Ensemble is een muzikale formatie met de Marokkaanse zanger Anass Habib, de Franse accordeonist Benoît Rey en de Nederlands-Turks-Arabische gitarist en ud-speler Göksel Yilmaz. Zij brengen eigentijdse interpretaties van middeleeuwse Sefardische liederen in een intieme setting.

Sefardische muziek is afkomstig van de Joodse bevolking uit middeleeuws Spanje en Portugal. Na hun verdrijving door de Christenen eind 15e eeuw, verspreidden zij zich over Noord-Afrika, de Balkan en West-Europa, waar hun taal (Ladino), cultuur en muziek beïnvloed werd door de landen waar zij zich vestigden.

Het La Rosa Ensemble vangt het gevoel van heimwee en verlangen, dat centraal staat in deze muziek. Een meeslepende voorstelling met een repertoire dat geworteld is in middeleeuwse tradities, maar toch fris en modern aanvoelt. Ga mee op deze muzikale reis.

Webdesign: Hewigraphic