Event

GYE Trio & Anass Habib
02
Mar
2019

GYE Trio & Anass Habib

  • Location:Walstraat 35 7511 GG Enschede, The Netherlands
  • Venue:Vestzaktheater Enschede
  • Length:08:30 pm – 10:30 pm

Göksel Yilmaz Ensemble plays in a trio formation with special guest Anass Habib at the Vestzaktheater in Enschede, The Netherlands.

Aanvang: 20:30 uur
Entree: 7,50 euro
Kaarten bestellen via:
https://bestellen.hetvestzaktheater.nl/bestel/25892

Het Vestzaktheater presenteert het Göksel Yilmaz Ensemble met special guest Anass Habib

Kan Zaman “Er was een tijd”…

Een muzikale reis door de Levant met Arabische,Turkse en Aramese liederen

Het spel van GYE Trio-Vierkant.Photo by Sterre Casteelenhet Göksel Yılmaz Ensemble is harmonieus, vol met emotie en kracht. Tijdens dit intieme concert wordt de luisteraar meegenomen op een muzikale reis door de Levant en het leven: van verlangen tot opstand, van verdriet tot intense liefde en blijdschap. Liederen uit Turkije, Libanon, Syrië, Irak en Koerdistan voeren u mee op deze reis. Daarnaast bevat het repertoire ook eigen composities van Yılmaz, met invloeden uit zowel traditionele Arabische en Turkse muziek als westerse stijlen zoals jazz, blues en klassiek. 

Sinds de oprichting van het ensemble in 2006 gaven ze concerten in Nederland, België, Turkije, Indonesië, Zwitserland en Duitsland. In Nederland werden ze uitgenodigd bij Radio en TV en op  prominente festivals en muziekpodia waaronder de Music Meeting in Nijmegen, het Dunya Festival in Rotterdam, RASA in Utrecht en Het Concertgebouw in Amsterdam.

Ze speelden met grote artiesten als  Jan Akkerman en Eric Vloeimans en toerden met het Internationaal Danstheater door Nederland, België en Indonesië.

Het ensemble heeft twee albums uitgebracht: “Gezgin” (De Reiziger) 2011 en “Kan Zaman” (Er was een tijd) 2016. Op 9 maart 2018 kwam Kan Zaman in Turkije uit onder het bekende platenlabel KALAN Müzik.

Göksel Yilmaz Trio:
Göksel Yilmaz: gitaar, ud, saz en zang
Anne Bakker: viool

Funda Yilmaz: zang

Special guest:

Anass Habib: zang

Photo anass habib

 Anass Habib, (geb. Fez, Marokko) zingt vanaf zijn vroegste jeugd. In Syrië ging hij op zoek naar authentieke bronnen van de Arabische muziek en oud christelijke muziek uit het Midden-Oosten. Hij studeerde in Damascus bij de componist Said Quteb en in Aleppo bij de zangers Safuan Abed en Ahmed Kaddah, waarna hij in Libanon les nam bij zangeres en muziekdocente Ghada Shbeir om zich het Aramese en Byzantijnse repertoire eigen te maken. In Parijs leerde hij verder bij de befaamde Libanese zangeres Soeur Marie Keyrouz.

Klassieke Arabische muziek en muziek van andere oosterse culturen hebben altijd een speciale plek gehad in het leven van Anass Habib. Zingen en doceren van het repertoire van deze muziek is zijn manier van leven. Anass geeft vele concerten in Europa en de landen rond de Middellandse Zee. Zijn repertoire: muziek uit diverse landen en culturen zoals Libanon, Egypte en Syrië. Van Soefi poems tot oude christelijke melodieën en middeleeuwse Sefardische en Andalusische songs in verschillende Arabische dialecten.
Webdesign: Hewigraphic