Event

GYE meets Matangi Quartet
26
Mar
2022

GYE meets Matangi Quartet

  • Location:Woudenbergseweg 70 3711 AB Austerlitz
  • Venue:Beauforthuis-Zeist
  • Length:08:00 pm

Een muzikale kruisbestuiving tussen klassiek -en wereldmuziek op top niveau!
Na met twee muzikale grootheden in de Jazz en Rock (Eric Vloeimans en Jan Akkerman) op het podium van het Beauforthuis te hebben gestaan, gaat het Göksel Yilmaz Ensemble nu de uitdaging aan met een grote naam in de kamermuziek: het Matangi Quartet.

Tijdens dit bijzondere dubbelconcert zullen de twee ensembles naast fragmenten uit hun eigen repertoire, ook samen stukken spelen die door Göksel Yilmaz zijn bewerkt voor strijkkwartet en zijn ensemble.

Göksel Yilmaz Ensemble en het Matangi Quartet bundelen hun krachten!
Het Göksel Yilmaz Ensemble kondigt met deze bijzondere ontmoeting tevens een langdurige samenwerking aan met het Matangi Quartet. Ze zijn namelijk druk bezig met de voorbereidingen van een voorstelling rondom de muziek van de bekende Libanese zangeres Fairuz. Hier gaan ze uiteraard ook wat fragmenten van laten horen. Ze hopen dan in het nieuwe seizoen van 2022-2023 met deze voorstelling door Nederland te toeren.

Göksel Yılmaz Ensemble
Het spel van het multi-etnische Göksel Yılmaz Ensemble wordt vooral gekenmerkt door zijn grote ritmische kracht. Tijdens hun bijzondere optredens wordt de luisteraar meegevoerd op een muzikale reis door het leven, van verlangen tot opstand, verdriet tot intense liefde en blijdschap. Liederen uit Turkije, Libanon, Syrië en Koerdistan voeren u mee op deze reis. Daarnaast bevat het repertoire eigen composities van Yılmaz, beïnvloed door traditionele muziek en westerse stijlen zoals jazz, blues en klassiek.

Sinds de oprichting van het ensemble in 2006 gaven ze concerten in Nederland, België, Turkije, Indonesië, Zwitserland en Duitsland en Cyprus. In Nederland werden ze uitgenodigd op grote festivals en muziekpodia en in theaters waaronder Music Meeting in Nijmegen, het Dunya Festival in Rotterdam, RASA in Utrecht en Het Concertgebouw in Amsterdam.
Ze speelden met grootheden zoals Jan Akkerman en Eric Vloeimans en toerde met de Nederlandse dansgezelschap het Internationaal Danstheater in Nederland, België en Indonesië.

Het Göksel Yılmaz Ensemble wordt gevorm door Göksel Yılmaz (zang, klassiek gitaar, saz en ud), Anne Bakker (viool), Sándor Kém (contrabas), Funda Yılmaz (zang) en Jacobus Thiele (percussie).

Matangi Quartet
Matangi is in tweeëntwintig jaar uitgegroeid tot een van de meest prominente en veelzijdige ensembles in het Nederlandse muzieklandschap en op de internationale podia. Sinds de oprichting heeft het kwartet zich nooit beperkt tot één muziekstijl. Het is steeds nieuwe avonturen aangegaan, van klassiek tot jazz en van dance tot pop. Matangi weet hiermee een nieuw publiek warm te maken voor het strijkkwartet. Op het eigen jaarlijkse (Un)heard Music Festival presenteert Matangi werken die ten onrechte zelden of nooit te horen zijn.

foto: De Schaapjesfabriek

Webdesign: Hewigraphic