Event

SILK
02
May
2015

SILK

  • Location:Maaseik, Belgium
  • Venue:Cultuurcentrum Achterolmen, Maaseik Belgium
  • Length:08:15 pm

De voorstelling SILK is gebaseerd op twee Legendes uit de wondere wereld van het Verre Oosten en toont de kracht van jonge vrouwen die voor schoonheid en vrijheid kiezen. Om hun geluk te bereiken begeven zij zich op een onbekend pad, een missie langs vreemde mensen en culturen. Wat gebeurt er als vreemden elkaar ontmoeten-het is de vraag die als een mantra over de Zijderoute ligt en die laat zien hoe belangrijk deze route is geweest voor de verspreiding van Culturen, los van de economische waarde.

Muziek en beweging raakt de kern van iemands identiteit. Zij zijn een code om te begrijpen wat iemand werkelijk wil zeggen. Lichamelijk, zinnelijk en direct.

Elf dansers en de prachtige arrangementen, oosterse klanken en zang van het Göksel Yilmaz Ensemble. Zij nemen het publiek met ingehouden adem mee op reis en vertellen hen over de twee legendes van Hsi Ling Shih en van Zijdeprinses en toekomstige vrouw van de Koning van Khotan.
Maken ze de reis via de beroemde Zijderoute via de Taklamakan-woestijn, Kazachstan, Oezbekistan, Perzië en Irak of trekken zij van Afghanistan naar Perzië en dan via Jordanië en Egypte? Beide routes eindigen in ieder geval in het Middellandse Zeegebied vanwaar hun “goud” de overtocht maakt naar Europa.

Choreografie:    Jan Linkens e.a.
Muziek:            Göksel Yilmaz Ensemble
Kostuums:        Karisma-Costumes
Lichtontwerp:   Pelle Herfst

https://www.youtube.com/watch?v=_tqwV8TyZ-A

Webdesign: Hewigraphic