Event

Göksel Yilmaz Ensemble @ Beauforthuis
24
May
2015

Göksel Yilmaz Ensemble @ Beauforthuis

  • Location:Woudenbergseweg 70 • 3711 AB Austerlitz (bij Zeist
  • Venue:Beauforthuis, Austerlitz
  • Length:05:00 pm

De Reiziger dwaalt door Al Mashriq. Het gebied waar de zon opkomt…
De reis gaat door…
Aan de hand van liederen die Göksel Yilmaz in zijn jeugd heeft gehoord en die hem diep hebben geraakt wordt de luisteraar meegevoerd op een reis door het gebied waar de zon opkomt, Al Mashriq, ook wel de Levant genoemd.

De Arabische liederen uit Göksel’s jeugd vormen een rode draad tijdens dit adembenemende programma. Het is een soort zoektocht naar zijn roots. Een zoektocht naar zijn ware identiteit. Geboren in Nederland, opgegroeid in Turkije, en dan weer terug in Nederland. Zijn ouders zijn allebei van Arabisch Alawitische afkomst. Een minderheid in zuid Turkije. Zijn moedertaal is Arabisch.
De liederen die het Göksel Yilmaz Ensemble nieuw leven heeft ingeblazen door ze van subtiele, transparante arrangementen te voorzien werden vroeger via de radio beluisterd door zijn familie, in het dorp. Ze “belichten” een tijdperk in Göksel’s cultuur. Een tijdperk waar bijna iedereen zong. Zijn opa, oma, ooms, tantes en moeder…
Deze reis door de tijd komt voort uit het verlangen naar het verleden, naar de oorsprong, naar de kern, met een vleugje melancholie, vreugde en de liefde voor het levenslied.

Nieuwe CD Göksel Yilmaz Ensemble
Er komt binnenkort een nieuw album uit met de liederen die tijdens de voorstelling worden uitgevoerd. Het Göksel Yilmaz Ensemble was te zien op Vrije geluiden, gaf concerten met Eric Vloeimans en Jan Akkerman en speelde op verschillende podia en festivals in binnen en buitenland. Afgelopen jaar toerde het ensemble met het Internationaal Danstheater in de productie Silk waarvoor de muziek door Göksel Yilmaz werd gecomponeerd. De tournee gaat in 2015 door met de uitvoering van de jeugdversie van Silk, Si-Lin.
Het spel van het Göksel Yilmaz Ensemble wordt gekenmerkt door zijn grote ritmische kracht, gepaard met een breed spectrum aan klanken en instrumenten. In combinatie met de bijna mystiek aandoende zang ontstaat zo een betoverend geheel.

Göksel Yılmaz – vocals, gitaar, saz, cura en ud; Anne Bakker – viool; Ulaş Aksünger – percussie; Sándor Kém – contrabas; Funda Yılmaz – vocals

Webdesign: Hewigraphic